SBM

Personeelsadvies
& competentie-
management

Bedrijfsoplossingen
op maat

Open bedrijfs-
opleidingen

header

Auditor voedselveiligheid en hygiëne

Opleiding van 3 sessies

Start:

16-11-2017, Gent

16-11-2017, Tramstraat 63, 9052 Zwijnaarde

Lesdata

Wegbeschrijving

Lesdata van deze opleiding: 16/11/2017 ( 18:30 - 21:30 )   |  23/11/2017 ( 18:30 - 21:30 )   |  30/11/2017 ( 18:30 - 21:30 )

Tags: audit, auditeren, voedselveiligheid, hygiëne, hygiene, auditor_voedselveiligheid, SBM040696

Omschrijving

Elk bedrijf actief in de (voedsel)verwerkende sector moet op regelmatige basis interne doorlichtingen houden om de goede werking van het voedselveiligheidssysteem na te gaan. Deze inspanningen zijn noodzakelijk om in orde te zijn met de wetgeving (HACCP, autocontrole, traceerbaarheid enz.) en te voldoen aan de eisen van standaarden voor voedselveiligheid zoals BRC, IFS en ISO 22000.

Naast het beheersen van de wetgeving rond levensmiddelenhygiëne en een goede kennis van de sector, is het als auditor essentieel om correcte audittechnieken te hanteren. In deze opleiding leer je deze technieken aan op een interactieve manier. Daarna ben je klaar om een professionele interne audit voor te bereiden van het voedselveiligheidssysteem in het eigen bedrijf en leveranciersaudits uit te voeren. Interne audit is één van de krachtigste instrumenten voor de juiste toepassing en borging van de voedselveiligheid.

Programma

Volgende elementen komen aan bod:

Specifieke vaardigheden van belang bij een audit voedselveiligheid: auditing skills

  • Visueel observeren en waarnemen
  • Interview, soorten interviews en vragenlijsten
  • Luisteren en mededelingen maken

Voorbereiden en opzetten van een audit

  • Frequentie
  • Omvang (scope)
  • Duur

Uitvoeren van de audit

Resultaten beoordelen en rapporteren

Interactie en praktische relevantie staan centraal. Essentiële principes en technieken over het auditen van voedselveiligheid worden aangevuld met bruikbare tips, cases en praktijkvoorbeelden.

Voor wie is deze opleiding bestemd

Alerte managers en kwaliteitsverantwoordelijken uit de voedings(verwerkende) industrie.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding.


Opleiding van 3 sessies

Start:

16-11-2017, Gent

16-11-2017, Tramstraat 63, 9052 Zwijnaarde

Lesdata

Wegbeschrijving

Lesdata van deze opleiding: 16/11/2017 ( 18:30 - 21:30 )   |  23/11/2017 ( 18:30 - 21:30 )   |  30/11/2017 ( 18:30 - 21:30 )

Prijs € 550.00 (excl. BTW)

Onze partners

Met de steun van

© Copyright 2017 door Skilliant cvba| Alle rechten voorbehouden | Algemene Voorwaarden
m.z. Spoorwegstraat 14 | 8200 Brugge België